újszülöttek

2021.09.09. 07:00

Népszerű Békésen a babaköszöntő

Népszerű a közelmúltban bevezetett ­babaköszöntő csomag Békésen, az elmúlt mintegy két hónapban már 64 család kapta meg a babakelengyét. Mint megtudtuk, a babaköszöntő csomagot július 1-től új ellátásként vezették be, amit örömmel fogadtak a családok.

P. G.

A békési képviselő-testület az új ellátás bevezetése érdekében módosította a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló önkormányzati rendeletét. Kérni lehet a babaköszöntő csomagot a magzat 36 hetes korától a megszületett gyermek 4 hónapos életkorának betöltéséig, amennyiben a törvényes képviselők a gyermek születését megelőzően legalább 12 hónapja Békés városban lakóhellyel rendelkezik.

A csomag tartalma egy-egy Békés város címerével ellátott 62-es méretű ­body, újszülöttágynemű és -kifogó, négy textilpelenka, valamint két előke. Az ellátásra előterjeszthető kérelem nyomtatványa a Békési Polgármesteri Hivatalnál, a Békési Védőnői Szolgálatnál, illetve a város honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában