Körösújfalu

2021.09.17. 08:12

Megérkeztek az építési engedélyek

Megkapta a körösújfalui református templom az építési engedélyt, az erről szóló határozat a napokban érkezett meg a megyei kormányhivataltól – mondta Szabó Csaba polgármester, mutatva, hogy milyen látványtervek születtek a leendő épülettel és környezetével kapcsolatban.

L. B.

Szabó Csaba mutatta a látványterveket a leendő templom helyén

A református templom az óvodának, minibölcsődének és konyhának helyet adó épület mellett, a Tavasz utcában épülhet fel. Az alapterülete 190 négyzetméteres lesz, a torony magassága eléri a 14 métert, maga az épület gerincmagassága pedig a 8 métert. Most készülnek a kiviteli tervek, hamarosan indulhat a közbeszerzési eljárás, és ha az eredményes lesz, akkor ebben az évben elkezdődhet az építkezés.

Szabó Csaba mutatta a látványterveket a leendő templom helyén

Az építésre a Vésztői Református Egyházközség kapott a kormánytól 150 millió forint támogatást. Dorcsák Ignác Pál lelkipásztor elmondta, fontos, hogy a templommal egy olyan szakrális hely születik Körösújfaluban, ahol találkozhatnak a helyiek, és ahol megtarthatók azok az egyházi szertartások, amelyekre most csak Vésztőn van lehetőség. Jelenleg az istentiszteleteknek a közösségi ház ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában