Katona Gyula

2021.09.15. 12:05

Még az idén nyugdíjba vonul a békési lelkipásztor

Miután betöltötte a 65. életévét, Katona Gyula, a Békési Református Egyházközség vezetőlelkésze úgy döntött, nyugdíjba kíván vonulni.

P. G.

20210902 Békés A Békési Református Egyházközség új óvoda építését kezdte meg Békésen, a Fábián utcában. A beruházás állami támogatás mellett, az Országos Óvoda Program részeként 514 millió 680 ezer forintból valósul meg. A 878 négyzetméteres épületben négy csoportszobát alakítanak ki a gyerekek számára. A beruházással kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak az építkezés helyszínén. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap Képen: Katona Gyula református lelkész (Békési Református Egyházközség)

Fotó: Imre György

A vezetőlelkész több időt szeretne családjával, gyermekeivel és unokáival tölteni. A békési lelkész 2012–2020 között a Békési Református Egyházmegye esperese is volt, de a tavalyi választásokon már itt sem akarta megméretni magát.

Ezzel párhuzamosan 27 éven át betöltötte a békési református iskola igazgatótanácsának elnöki tisztségét is, amelyre szep­tember 9-én a református gyülekezet presbitériuma Molnár Máté beosztott lelkészt választotta meg. A tisztséget társelnöki rendszerben Mucsi András iskolaügyi gondnokkal együtt látja el.

Katona Gyula esperes is volt nyolc évig Békésen /Fotó: Imre György/

A presbitereknek arról is dönteni kellett, hogy Katona Gyula megürülő vezető lelkészi állását nyílt pályázattal vagy meghívással kívánják-e betölteni. A presbitérium egyhangú határozattal úgy döntött, hogy az utóbbi lehetőséget választja, és a vezető lelkészi tisztségre is Molnár Mátét hívják meg. A fiatal lelkész kilenc éve szolgál Békésen, felesége békési, egy kisfiút nevelnek.

A végső szót a vezető lelkészi állással kapcsolatban a gyülekezet választói közgyűlése mondja ki várhatóan egy-két hónapon belül, addig ügyvivőként, helyettes lelkészi minőségben, Katona Gyula vezeti az egyházközséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában