köszöntés

2021.09.23. 06:58

Kint lobog a babazászló, megemelték a támogatást Lőkösházán

Ezentúl az önkormányzat babazászló kihelyezésével is köszönti a településen élő családokba érkezett újszülötteket. Szűcsné Gergely Györgyi polgármester kiemelte, idén, szeptember elejéig tíz kisgyermek jött a világra a községben. Oroszné Hugyecz Nóra védőnő elmondta, a kö­zeljövőben újabb csöppségekkel gyarapszik Lőkösháza.

Ny. L.

20210325 Lőkösháza Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

– Fontosnak érezzük azokat az érdemi és a szimbolikus gesztusokat, melyekkel a testület kifejezi, hogy kiemelten kezeli a település népességmegtartó képességének erősítését – hangsúlyozta a polgármester.

– Tizenegy esztendő alatt sok erőfeszítést tettünk ennek érdekében. Ezek közül is kiemelkedik, hogy az újszülöttek fogadását segítő támogatást 2010 óta a duplájára emeltük, ma már 20 ezer forinttal támogatjuk a lőkösházi családokat, amikor a várva várt gyermekük megszületik. Ezért épült a megyében elsőként Lőkösházán minibölcsőde, ezért tettük lehetővé, hogy havonta egy alkalommal a településen gyermekorvossal lehessen találkozni, ezért vezettük be és az idei évtől megemeltük az első osztályba menő gyermeket nevelő családok kiemelt támogatását. Ennek érdekében állítottuk vissza a korábban megszüntetett beiskolázási és a letelepedési támogatást is. Bízunk benne, hogy a jövő évi költségvetés tervezésekor újabb lehetőségek bevezetésére is lesz módunk – tette hozzá.

Szűcsné Gergely Györgyi /Fotó: Bencsik Ádám/

A polgármester a minap köszöntötte Lőkösháza legifjabb lakosát, Barta Anna Rebekát. A kitűzött babazászló ezt is hírül adja Lőkösházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában