BÉKÉSCSABA

2021.09.17. 12:12

Ismét lesz kiállítás és mozdonyparádé

Szeptember 24. és 26. között rendezik meg a 17. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást és Mozdonyparádét Békéscsabán – hangzott el a A VOKE Békéscsabai Vasutas Művelődési Ház pénteki sajtótájékoztatóján.

N. Sz.

Kucseráné Szabó Mária intézményvezető elmondta, a kiállítás három helyszínhez kötődik. A vasútállomás egykori várótermében csaknem 50 méternyi összefüggő modulterepasztal épül, a művelődési házban is megtekinthetnek majd egy hasonló méretű terepasztalt a látogatók, emellett pedig analóg vezérlésű, fix asztalokat is berendeznek. Négy klub és hét magánkiállító közreműködésével valósul meg a tárlat, amelynek alappillérét a 43 éves Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub adja.

A művelődési ház ad otthont a LEGO-városnak is, működő vasúttal, villamossal. A vasútállomás rakodóterülete szombaton nyílik meg, itt mozdonyparádé és vonatoztatás lesz a program: mozdonyok, vasúti járművek, kézihajtánypálya várja a gyerekeket és a felnőtteket. Nagyvasúti bemutató keretében 11 és 15 óra között lehet majd vonatozni a ma már javítóhelyként funkcionáló fűtőházig, a legkisebbek kerti vasutazhatnak, emellett tematikus fotó-és grafitképkiállítás is nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában