Békéscsaba

2021.09.14. 14:25

Félmillióval támogatták a szülészet-nőgyógyászati osztályt

Immár hagyománynak tekinthető, hogy a békéscsabai Szőke és Társai Kft. évente egyszer adománnyal érkezik a Dr. Réthy Pál Tagkórházba. Ezúttal a szülészet-nőgyógyászati osztály segítését tűzték ki célul, amelynek 500 ezer forintnyi támogatást adtak át kedden.

V.E.

Az átadón dr. Zsilák János orvosigazgató elmondta, örömmel fogadják falaik között ismét a Szőke és Társai Kft.-t, amelynek tulajdonosai küldetésüknek érzik azt, hogy a helyi egészségügyet évente támogassák.

Szőke-Kis János ügyvezető-tulajdonos elmondta, amíg cégük működik, minden évben azon lesznek, hogy a csabai kórházat támogassák. Idén azért esett választásuk a szülészet-nőgyógyászati osztályra, mert lánya és fia is heteken belül szülői örömök elé néz, tehát életükben most aktuális ez a terület. Ahol egyébként rengeteg új élet kezdődik, ezért is fontos, hogy mindig a legkorszerűbb eszközökkel dolgozhassanak kollégái.

Szőke- Kis János, dr. Becsei László, dr. Zsilák János és dr. Szeberényi Zsolt

Dr. Szeberényi Zsolt osztályvezető főorvos kifejtette, nagy örömmel fogadják az adományt, és azt, hogy a cég figyelemmel kíséri munkájukat. Hangsúlyozta, a mindennapokban arra törekszenek, hogy az európai normák szerint működjenek mind a szülések, császármetszések, mind pedig nőgyógyászati műtétek kapcsán. Ehhez azonban szükségesek a korszerű eszközök is, így a támogatás mindig jól jön náluk.

Dr. Becsei László főigazgató főorvos elmondta, a gyermekek a szülészeti osztályon születnek, és ahhoz, hogy egészséges újszülöttek és boldog szülők távozzanak onnan, egy rendkívül magas színvonalú szakmai munkát kell folytatnia kollégáinak. Ehhez ugyan minden feltételük adott jelenleg, viszont az egészségügyben a technika rohamosan fejlődik, ami miatt jó helye lesz a támogatásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában