Gyula

2021.09.28. 16:00

Elrajtolt a tizedik baleset-helyszínelő verseny

Kedden Gyulán vette kezdetét a X. Országos Balesethelyszínelő Verseny a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében.

V. E.

A megnyitón dr. Görgényi Ernő polgármester kifejtette, öröm számára, hogy másodjára üdvözölheti egy ilyen rangos rendészeti szakmai verseny résztvevőit Gyulán. Hozzátette, egy olyan városba érkeztek, melynek közbiztonsága kiemelkedően jó, ami nagyban köszönhető a helyi rendőröknek. A közúti balesetek terén már sajnos nem ilyen jó a helyzet.

Legfőbb okozójuk az elsőbbségadás elmulasztása, de gyakran panaszkodik a lakosság gyorshajtásra is. Kiemelkedő továbbá a kerékpáros baleset okozók száma. Ezért fontosnak tartja felhívni a gyulaiak figyelmét arra, hogy óvatosabban, a szabályokra odafigyelve közlekedjenek.

A balesethelyszínelők gyakorlatban és elméletben is versenyeznek /Fotók: Vásári Erzsébet/

Dr. Varga Koritár Attila rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány elmondta, korábban számos helyszínen volt bizottságvezető, így tudja, hogy mit jelent és mekkora felelősséggel jár a baleseti helyszínelők munkája. Utóbbihoz komoly felkészültségre, szaktudásra, elméleti és gyakorlati ismeretekre van szükség, ráadásul egy-egy halálos baleset lelki teherrel is jár, ezért elismerését fejezte ki a versenyre érkezőknek.

Végül dr. Kuczik János Zoltán rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr Főkapitányság rendészeti helyettese nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta, 2010-ben volt először balesethelyszínelő verseny, akkor még csupán három megye részvételével. Majd a következő évben már valamennyi megyei és a fővárosi kapitányság is ringbe szállt a legjobb helyszínelő csapat címéért, ahogy azóta a tavalyi kivételével minden évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában