Magyar Falu Program

2021.09.20. 07:20

Egészségesebb, komfortosabb körülményeket teremtettek a mezőgyáni iskolában

A Magyar Falu Program keretében 31 millió forintból korszerűsítették a Mezőgyáni Általános Iskola épületét – ismertette Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

L. B.

20210915 Mezőgyán Korszerűsítik Mezőgyánban az általános iskolát. Képen: Daniné Jámbor Erzsébet igazgató, Dani Attila polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

A nyolc tanterem, valamint az igazgatói, a nevelői és iskolatitkári szoba eredeti enteriőrjét megőrizve új parkettaburkolatot kapott. Felújították az épületen belül található vizesblokkokat, kicserélték a belső nyílászárókat, és az egész belső épületrészt kifestették. A munka nyáron zajlott, a 65 tanuló és a nevelőtestület már birtokba is vette a megújult tereket.

Daniné Jámbor Erzsébet, az általános iskola igazgatója mutatta meg Dani Attilának az egyik megújult tantermet /A szerző felvétele/

A végéhez közelednek a tornaszoba felújítási munkálatai is, amire a Magyar Falu Programon elnyert 15 millió forint ad lehetőséget. Az elhasználódott burkolatot korszerű sportpadlóra cserélték, felújították a két tornatermi öltözőt és a vizesblokkokat is.

Dani Attila polgármester azt mondta: a beruházásoknak hála egészségesebb, tisztább és komfortosabb körülmények között lehetnek a gyermekek és a pedagógusok. Úgy véli, a fejlesztésből is látszik a kormányzat szándéka: meg- és fenntartaná a kistelepüléseken is az általános iskolákat.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/otvenmillio-forintbol-ujul-meg-a-mezogyani-iskola-3581986/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában