tájékoztató

2021.09.14. 19:38

Csütörtökön kezdődik a pálinkafesztivál Gyulán

Csütörtöktől szombatig immáron huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált – jelentette be a program helyszínén, a várkertben megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Bora Imre fesztiváligazgató.

P. G.

20210914 Gyula Pálinka fesztivál sajtótájékoztató a képen dr Görgényi Ernő polgármester Varga Bora Tímea szervező Adamik Anikó szervező Bora Imre szervező fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Dr. Görgényi Ernő elmondta, az eseménysorozat a város egyik legjelentősebb, a végvári napok mellett a leglátogatottabb rendezvénye, a magyar pálinkakultúra meghatározó programja. Bora Imre arra hívta fel a figyelmet, hogy a pálinka történetében talán soha ilyen fontos szerepe nem volt a kommunikációnak, egy-egy rendezvénynek, hiszen a járványhelyzet rengeteg fogyasztói szokást megváltoztatott.

dr Görgényi Ernő, Varga Bora Tímea, Adamik Anikó és Bora Imre /Fotó Bencsik Ádám/

Adamik Anikó pálinkaszakértő, a rendezvény szakmai koordinátora elmondta, a Brillante – 2021 Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenyének eredményhirdetését ezúttal a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont Stefánia-szárnyának báltermében tartják majd meg. A szakértő segítségével előzetes bejelentkezés alapján vezetett pálinkakóstolón is részt vehetnek az érdeklődők a fesztiválon. Közel 300 év után pedig újra lesz – ezúttal interkatív – pálinkafőzés a várban.

Varga-Bora Tímea főszervezőtől megtudtuk, hogy a fesztiválon a Halott Pénz, Majka & Curtis, a 30 éves Irigy Hónaljmirigy, a 25 éves jubileumot ünneplő TNT és a Neoton Família sztárjai is fellépnek. Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács vezetése mellett lesz számos érdekes gasztronómiai program, illetve ismét megszületik a nemzeti összetartozás pálinkája, az esemény során a felajánlott anyaországon belüli pálinkákat és határon túli párlatokat egy nyílt hordóban házasítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában