szülői kívánság

2021.08.06. 11:00

Vadonatúj játszóteret építettek Kötegyánban

Elkészült az a játszótér a Szabadság utcában, melynek építésére 4,7 millió forintot nyert tavaly a Magyar Falu Program keretében az önkormányzat – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

20210727 Kötegyán A Magyar Falu Program révén játszóteret építettek a Szabadság utcában Képen: dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Most van folyamatban a nyitást megelőző engedélyeztetési eljárás. A gumiburkolat nélküli területeket a nagy szárazság miatt ősszel füvesítik, a fűmag rendelkezésre áll.

Elmondta, többen a központban lévő játszóteret újították volna fel. Erre azonban nem volt lehetőség, mivel a pályázat kötött volt. Közterületen kellett elhelyezni a játékokat, és a követelményeknek egyedül a Szabadság utcai terület felelt meg.

Csúszdát, hintát, mászókát is tartalmaz a vár /A szerző felvétele/

A pályázat keretében beszerzett csúszdát, hintát és mászókát tartalmazó vár, valamint mérleghinta mellett kihelyezték azokat a játékokat is – például a labdázásra alkalmas polyballt –, amelyeket két éve kapott a település az elszármazottak adományaként.

A baba-mama klubban és a Biztos Kezdet Gyerekházban megforduló kisgyermekes szülők igényét is kielégítették azzal, hogy körbekerítették és ezzel biztonságossá tették a területet, amelyre több facsemetét is ültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában