khesz

2021.08.05. 06:59

Tragédia a Sebes-Körösön: nem tudták megmenteni a bajba került fürdőzőt

A közelmúltban bajba került fürdőzőkhöz riasztották a Sebes-Körös halőrét.

N. T.

Forrás: KHESZ

– Múlt hét pénteken este háromnegyed nyolc előtt telefonos horgászbejelentés érkezett a Sebes-Körös térségében szolgálatot teljesítő területileg illetékes halőrünkhöz, miszerint Körösladánynál, a Makra-lejáró közelében fürdőzők kerültek bajba az élővízen – számol be a tragédiáról szerdai posztjában " target="_blank" rel="noopener noreferrer">a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége.

A bejegyzésből megtudtuk, hogy a bejelentő állítása szerint egy ember vízbe fulladt,

akit társai ugyan kimentettek a víz alól és újraélesztettek, de nem tudják teljesen kihúzni a vízből a lapos és iszapos, növényzettől benőtt partszakaszon.

A szolgálatból éppen hazaérkező halőr azonnal csónaktrélert akasztott és a duzzasztónál lévő sólyahely felé vette az irányt, ahová néhány perc múlva meg is érkezett.

A motorcsónakot vízre téve maximális sebességgel 8 perc alatt ért a helyszínre, ahol két 25-30 év körüli személy a partszélben, a vízfelszín fölé emelve tartotta bajba került, kimentett társukat, akin valóban látni lehetett a fulladásos tüneteket.

A halőr gyorsan és biztonságosan csónakba emelte és stabil oldalfekvésbe helyezte az eszméletlen férfit, aki ekkor még adott életjeleket.

Egy közeli horgászhelyen a már parton várakozó rendőrök és horgászok segítségével került végül partra a szerencsétlenül járt illető, ahol aztán az időközben kiérkező mentősök küzdöttek tovább az életéért. Több mint egy órába telt, mire a mentőtisztek a kórházba szállításhoz minimálisan stabilizálni tudták az állapotát.

– Minden erőfeszítés ellenére azonban nem sikerült megmenteni az életét. Információink szerint a kimentett személy keringése másnap összeomlott és a fiatalember elhunyt

– írja a szövetség.

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége arra kér mindenkit, aki a természetes vizek partját választja kikapcsolódása, szórakozása helyszínéül, hogy vigyázzon magára, valamint embertársaira és felelős magatartással lehetőség szerint előzze meg a veszélyhelyzetek kialakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában