Kapitális fogás

2021.08.11. 17:29

Ismét gyönyörű csukát fogott a békési Pálfi Zoltán

Gyönyörű, teljes hosszában 91 centi hosszú, 6,2 kilós csukát fogott múlt szombaton a Hármas-Körös gyomai szakaszán a békési Pálfi Zoltán. A példány délután három órakor akadt horogra, és viszonylag rövid fárasztást követően adta meg magát.

P.G.

Pálfi Zoltán elmondta, a fogás érdekessége, hogy előző napon, pénteken ugyanezen a szakaszon kősüllőztek, és az akadós terepen egy csuka elvitte a csalit. Ezzel a halfajjal kapcsolatban külön érdekesség, hogy ilyen esetekben esetleg később is meg lehet fogni. A békési horgász éppen ezért másnap, szombaton visszament horgászni ugyanarra a szakaszra, csak már a csukához igazított felszereléssel, megfelelő horogelőke vastagsággal, hátha szerencséje lesz.

Csónakkal megállt ugyanazon a helyen, mint pénteken. Délután három óra körül jelentkezett is a kapás, 2-3 perc fárasztás után pedig sikerült is a gyönyörű példányt a csónakba emelni, amit azután vissza is engedett a folyóba.

Nem kizárt, hogy ugyanaz a példány volt, mint amelyik előző nap elvitte a csalit. Ez inkább persze csak sejtés, de versenyen megtörtént már, hogy viszonylag rövid idő után ugyanazt a halat fogták meg, így nem kizárt, hogy most is ez fordult elő.

Pálfi Zoltán és a kapitális csuka

A békési horgásznak egyébként nem ez az első remek fogása. Tavaly decemberben hírportálunkon is beszámoltunk arról, hogy körülbelül 120-125 centis, közel 13 kilós csukaóriást fogott karácsony másnapján a Hármas-Körös gyomai szakaszán Pálfi Zoltán.

A gigahal méretének megfelelően hatalmasat küzdött, csak negyedórás kőkemény fárasztást követően emelték be a csónakba. A példány a Magyar Horgász újság rekordlistáján a kifogott csukák közül a legnagyobb regisztrált példány lett tavaly hazánkban. Annak idején a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége is megírta, a legnagyobb hala eddig egy 30 kilós harcsa volt. Az említett decemberi esemény után is sikerült 10 kiló körüli, 10 kiló feletti csukákat fognia, azokat a sikereket egy tavon érte el a békési fiatalember. – Ugyanakkor élővízben ilyen méretű példányt fogni nem számít mindennapinak. Nem egyedülálló, de viszonylag ritka, hogy ilyesmi augusztusban előfordul – hangsúlyozta a kiváló horgász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában