baleset

2021.08.06. 17:33

Áram rázta meg az egyik munkást Dombegyházán

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

Vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy büntetlen előéletű, 48 éves hódmezővásárhelyi férfival szemben, akinek foglalkozási szabályszegései, mulasztásai miatt megsérült az egyik munkása – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Mint megtudtuk, a férfi egyéni vállalkozóként kőművesmunkák elvégzésével és úszómedencék építésével foglalkozik.

Tavaly augusztus 8-án a reggeli órákban a hódmezővásárhelyi telephelyről a férfi és két segédmunkás Dombegyházra indult, ahol egy medencegépház aknájának kialakítását végezték. Utánfutón vitték magukkal a munkálatokhoz szükséges betonkeverőt, amely nem volt alkalmas a biztonságos munkavégzésre: dugalja a csatlakozásnál sérült, míg a villamos vezeték köpenyszigetelése szakadt volt, ráadásul a betonkeverő útközben meg is ázott.

A munkavégzés során az egyik segédmunkás hozzáért a feszültség alá helyezett betonkeverőhöz, amelynek során két alkalommal is megrázta az áram, nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést okozva. A munkahelyi baleset bekövetkezéséhez a gép sérülésein túl hozzájárult az is, hogy a vállalkozó nem biztosított mellé áram-védőkapcsolóval ellátott úgynevezett felvonulási szekrényt, illetőleg segédmunkásainak munkavédelmi, balesetvédelmi oktatását is elmulasztotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában