pályázat

2021.07.18. 06:55

Külterületi utakat fejlesztenének Gyulán

Külterületi utak fejlesztésére nyújtott be pályázatot a gyulai önkormányzat – erről legutóbbi ülésén határozott a helyi képviselő-testület.

P. G.

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Görgényi Ernő polgármester a napirend tárgyalásakor elmondta, a Vidékfejlesztési Program keretében, meghatározott feltételek mellett lehet jelentkezni a kiírásra. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években több olyan külterületi út burkolásának igénye merült fel, amelyek a lakosok, illetve a gazdák érdekeit szolgálná, életét segítené. Ezzel kapcsolatban a képviselő-testület több tagja is megfogalmazta javaslatait, illetve interpellált az elmúlt években.

Dr. Görgényi Ernő kiemelte, kifejezetten önkormányzati tulajdonban álló külterületi szakaszok fejlesztése jöhet szóba a lehetőség keretében. A támogatás maximális összege 300 millió forint, amihez szintén maximálisan 15 millió forintos saját forrás lehet szükséges. Ez utóbbit az önkormányzat a költségvetési tartalék terhére biztosítja.

Amennyiben a város által beadott szakmai anyag sikerrel jár, az Uhrin János utcában négy méter széles aszfaltozott út épülhetne 970 méter hosszan. A Seregély utca külterületi szakaszán három méter széles, 500 méter hosszú útalapot készítenének. Az Ottlakai dűlőn három méter széles, 1600 méter hosszú, a Bicerei kertekhez vezető dűlőn három méter széles, 900 méter hosszú, a Pósteleki úton, az Y elágazás jobb oldalán három méter széles, 1100 méter hosszú útalap készülhetne a támogatás és a szükséges saját forrás segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában