projekt

2021.07.29. 07:14

Kiemelten kezelik a körösladányi csarnok építését

Felgyorsulhat a sportcsarnok és uszoda építése Körösladányban, ugyanis a projektet nemrégiben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánították – tájékoztatott Dankó Béla országgyűlési képviselő.

B. O.

– A döntés értelmében jelentősen felgyorsul a beruházás. Cél, hogy minél előbb elkészüljön és a lakosság szolgálatába álljon ez a létesítmény – emelte ki a politikus. Kardos Károly, Körösladány polgármestere ismertette, a város már régóta szeretne egy fedett sportközpontot, ilyennel ugyanis jelenleg nem rendelkeznek.

Kardos Károly a fejlesztés helyszínén, a sporttelep mellett /A szerző felvétele/

– A körösladányi sportolók, de a helyi diákok sem tudnak megfelelő helyen sportolni, tornázni, az iskola jelenlegi tornaterme a volt kastély egyik nagyobb helyiségéből lett kényszerűen kialakítva – fogalmazott a Hírlapnak a városvezető. Kardos Károly elárulta, nemrégiben a tervezésre egy kormányhatározat alapján 74 millió forint támogatási előleget kaptak, ezért is remélték, hogy folytatódik a fejlesztés.

– Bízunk benne, hogy régi igényünk hamarosan megvalósulhat – mondta még alig egy hónapja hírportálunknak a város polgármestere. Ezzel utalva arra a tavaly decemberi határozatra, mely a Magyar Közlönyben jelent meg és a tervezésre szükséges forrást biztosította, és ami a projekt megvalósítójaként a Beruházási Ügynökséget jelölte meg.

Ezúttal pedig egy újabb komoly mérföldkőhöz érkezett a beruházás, mely a tervek szerint a sporttelep mellett, az Iskolai gyakorlótér területén valósul majd meg, összeköttetésben a sportpályákkal és a tervezett új piactérrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában