járdaépítés

2021.07.14. 08:30

Két pályázatot is benyújtottak a zsadányiak

Járdák építésére, azaz önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésre nyújtott be nemrég pályázatot egy belügyminisztériumi felhívásra Zsadány – ismertette Dudás Árpád polgármester.

L. B.

Több utcában, így a Jókaiban is rendbe tennék a járdát – mutatta lapunknak Dudás Árpád polgármester /A szerző felvétele/

Fotó: Licska Balázs

A beruházás 23 millió forintot tenne ki, 20 millió forint támogatást kértek, azaz a fennmaradó 3 millió forintot az önkormányzat saját forrásból biztosítaná.

A jelenlegi, lapokból kirakott járda helyett öntött betonjárdát kapna teljes hosszában a Jókai és a Szabadság utca, valamint 50 méteren a Szondi utca és 100 méteren a Táncsics utca zug része. Emellett a ravatalozóhoz vezető utat ugyancsak korszerűsítenék sikeres pályázat esetében.

Több utcában, így a Jókaiban is rendbe tennék a járdát – mutatta hírportálunknak Dudás Árpád polgármester /A szerző felvétele/

A Magyar Falu Program keretében szintén adtak be pályázatot járda építésére, ebben az esetben az anyagköltségek fedezésére igényeltek támogatást. Elmondta, saját munkatársak bevonásával 85 centiméter széles betonjárdát öntenének az Attila király körútja zug részén 200 méteren; a Szondi utca másik részén 150 méteren; valamint a Bajcsy-Zsilinszky, az Erzsébet és a József Attila utcákban 100–100 méteren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában