Galériával, videóval

2021.06.21. 06:51

Vigadhattak Szent Iván napja alkalmából a csabaiak

A koronavírus-járvány miatti kihagyás után újra megtarthatta a Szent Iván Napi Vigadalmat a Békés Megyei Népművészeti Egyesület vasárnap este a megyeszékhelyen.

N. Sz.

20210621 Békéscsaba 2021. június 20-án, vasárnap 18 órától Békéscsabán, a Városháza előtti téren Szent Iván Napi Vigadalomra várják az érdeklődőket. A legbátrabbak a tűzugrást is kipróbálhatják, de lesz táncház, mesemondás, éneklés, divatbemutató. Népi játszóház, kézműves bemutatók, vásári forgatag kínál jó szórakozást, kellemes időtöltést. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Kocsis Klára szervező elmondta hírportálunknak, hogy idén már hatodik alkalommal rendezhették meg a programot, betartva a jelenlegi biztonsági előírásokat. A Városháza előtti téren az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket népi kismesterség-bemutatók – fazekasok, hímzők, mézeskalács-készítők, rézművesek, faművesek, kovácsok – várták.

Nem maradt el a mesemondás, a régimódi játszóház, valamint a vásári forgatag sem. A gyerekek kézműves foglalkozások keretében készíthettek boszorkánycsuhét, rongyvarázslót és varázspálcát. A szervezők különleges divatbemutatóval is kedveskedtek a nézőknek: a hagyomány és a modernitás jegyében olyan ruhákat vonultattak fel, amelyek népi ihletésűek, de a mai, modern világban is megállják a helyüket. A békéscsabai táncegyüttesek vezetése mellett a nézelődők táncra is perdülhettek, a bátrabbak pedig a máglyagyújtás utáni hagyományos tűzugrást is kipróbálhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában