Van másik!

2021.06.30. 18:55

Üdv a porondon: bohócok lepték el a megyei könyvtárat

A Békés Megyei Könyvtár földszintjén nyílt meg az a bohóckiállítás, mely a 100 éve született, többek között Jászai Mari-díjas világhírű zenebohócnak, Eötvös Gábornak állít emléket.

T.N.

20210630 Békéscsaba Bohóc baba kiállítás a Könyvtárban a képen Misik Györgyi gyűjtő és unokájafotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Van másik! Kezdte mondandóját Misik Istvánné, a gyűjtemény tulajdonosa. – Gyermekkoromban nagyon megfogott Eötvös Gábor előadása, majd mikor megkaptam az első bohócomat és a vele járó vidámságot, akkor kezdett el igazán kialakulni a bohócok iránti szenvedélyem. Mára már 200 darabból áll a gyűjteményem.

Misik Istvánnénak gratulál a nagyszerű kiállításért Eötvös Tibor

Az eseményen tiszteletét tette a zenebohóc fia, Eötvös Tibor is, aki hírportálunknak elárulta, hogy már gyermekkorában a testvéreivel a nap 24 órájából 24-et a cirkuszban töltöttek és az akkori nagy művészeket csodálták arról álmodozva, hogy egyszer ők is a porondon állhatnak. – Hat éves voltam, mikor először kiállhattam a közönség elé a Van másik produkcióban. Egy kis szaxofonnal eljátszhattam „Az én apukám olyan híres bohóc volt” című dalt.

Rakonczás Szilvia, Misik Istvánné és Eötvös Tibor

– Az édesapám híres műsora egy véletlennek köszönhetően jött létre. Annak idején még Jugoszlávia magyar lakta területén léptünk fel a cirkusszal és a papa, amikor húzta elő a hangszerét, akkor elakadt, nem tudta kiszedni. Borzasztó kellemetlen helyzet volt, a közönség pedig néma csendben ült. Majd amikor sikerült kihúznia, akkor mondta, hogy Van másik! és a közönség nevetett rajta. Így jött létre ez a mindenki által ismert produkció, melynek olyan nagyszerű mondanivalója van, amit a világ minden nyelvén megértenek az emberek.

Nagyon sokat tanult az édesapjától. Hálás azért, hogy a mai napig részese lehet ennek a nagyszerű csapatnak.

A kiállítás július 30-ig tekinthető meg a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában