fórum

2021.06.03. 07:49

Több új elemmel is bővült az orosházi drogellenes stratégia

Ülésezett az Orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF). Értékelték a 2020-ban lejárt városi drogellenes stratégiát, szó volt a KEF-ek működését segítő képzések tapasztalatairól, a járványhelyzet hatásáról, a tagszervezetek által tervezett és folyamatban lévő szolgáltatásokról.

Cs. I.

A helyi drogellenes stratégia monitorozása kapcsán számba vették a KEF és tagszervezeteinek a munkáját. Kiderült: e stratégia megvalósítását számos programmal segítették (köznevelési intézményekben zajló prevenció, új szolgáltatásként megjelenő online konzultációs lehetőség a szenvedélybetegek ellátásában, a városi szintű egészségnapok, iskolai szociális segítő munka bevezetése).

Megfogalmazódott a lakosság, a szülők információval, ismeretekkel való ellátottságának javítása. Javaslatként felmerült az iskolai telefonhasználattal kapcsolatban ajánlás megfogalmazása.

Elhangzott, fokozottan fel kell hívni a fiatalok és a szülők figyelmét az internethasználat veszélyeire, mert a tapasztalatok azt mutatják, a bántalmazások áthelyeződtek az online térbe. Partner lehet a média és az iskolai szociális segítők személyes jelenléte a köznevelési intézményben. A pandémiát megelőző, személyes jelenléttel megvalósuló programok közül a gyászfeldolgozó, krízisintervenciós csoport iránt nagy volt az érdeklődés, látható, hogy egyre nagyobb az igény a mentálhigiénés támogatásokra. Cs. I.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában