intézkedések

2021.06.01. 07:00

Számos munkahelyet sikerült megőrizni Békéscsaba térségében

Eredményesek a kormány járványhelyzet miatt hozott gazdaságvédelmi intézkedései, sikerült elkerülni a tömeges munkanélküliséget, stabilan 4,5 millió fölött van a foglalkoztatottak száma – írta közleményében Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

L.B.

A munkavállalói korú népességhez viszonyítva a regisztrált munkanélküliek aránya országosan 4,7, a békéscsabai központú választókerületben pedig 5,4 százalék. Békés megyében a megyei székhellyel rendelkező közfoglalkoztatók 548 dolgozót tudnak bevonni a programba, és erre csaknem 800 millió forintot kapnak. A különböző közfoglalkoztatási programokra összesen 8,88 milliárd forint érkezik, ami több, mint a tavalyi, de kevesebb, mint a korábbi években, ami jelzi, hogy egyre többen találnak állást a munkaerőpiacon – ecsetelte a politikus.

Herczeg Tamás /Archív felvétel/

A gazdaságvédelmi bértámogatási program keretében a békéscsabai választókerületből 323 kérelem kapott támogatást, a csaknem 720 millió forint révén 1527 alkalmazott munkahelyét sikerült megőrizni. A foglalkoztatásokat a kormányhivatal további programokkal segítette, március végéig a választókerület 1230 támogatott szervezetének 900 millió forintot fizettek ki – ismertette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában