rendelet

2021.06.25. 15:19

Még többeknek segít a város Békésen

Módosította a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló rendeletét pénteki ülésén a békési képviselő-testület, hogy minél többen juthassanak hozzá a szociális támogatásokhoz a városban – jelentette be a grémium tanácskozását követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

P. G.

Kálmán Tibor /Archív fotó/

Fotó: Janos Gazso

A város polgármestere elmondta, mind a jövedelemhatárokat, mind a támogatások összegét megemelték a lakásfenntartás és a gyógyszertámogatás, a temetési segély és az otthoni szakellátás esetében, Az időseket segítő rekreációs támogatás szintén elérhető lesz ezentúl is. A gyermekvédelmi rendelet módosításával a tanévkezdési támogatást biztosítják a bölcsődés, óvodás, általános és középiskolák gyermekek, fiatalok részére ebben az évben is. Továbbra is életben van az életkezdési támogatás, amelynek értelmében minden születendő gyermek után 30 ezer forintot lehet igényelni az önkormányzattól.

Kálmán Tibor /Archív felvétel/

Két új szociális támogatást is bevezettek. A babaköszöntő csomagot az újszülött gyermekek családjai kapják majd, abban egy Békés címerével ellátott 62-es méretű body, egy újszülött ágynemű, egy kifogó, négy textilpelenka és két előke lesz. Az ellátás nincs jövedelemhatárhoz kötve, a megállapításához szükséges kérelmek a Békési Védőnői Szolgálatnál is elérhetőek lesznek.

A város emellett átvállalja a legalább egy éve egyesületi tag amatőr sportoló gyermek sportszervezetnél fizetendő éves tagdíjának 50 százalékát, maximum évi 18 ezer forintot, amennyiben jogosult a támogatásra. Ez a lehetőség több száz gyermeket érinthet a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában