néptánc

2021.06.06. 16:46

Ismét remekelt ifj. Mahovics Tamás

A Bokrétás Táncos díjat és több elismerést is kiérdemelt a békési kiválóság.

P. G.

20191106 Békés Kis túlzással hamarabb tanult meg táncolni, mint járni. Két és fél évesen már olyan módon járta el a magyarpalatkai táncokat, ami idősebbeknek is a dicsőségére vált volna. Múlt pénteken pedig kiváló teljesítménnyel jutott a Fölszállott a páva elődöntőjébe a békési ifj. Mahovics Tamás (k). A képen szüleivel: Mahovics Tamás és Mahovicsné Ladányi Anita Fotó: Kiss Zoltán KZ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Kiss Zoltán

A Gyermek Néptáncosok XIV. Országos Szólótánc Fesztiválját rendezték pénteken és szombaton Szarvason. A megmérettetésen egyedüli megyei versenyzőként ifj. Mahovics Tamás vehetett részt, és mint a vasárnapi online eredményhirdetésen kiderült, a békési kiválóság, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Belencéres Néptáncegyüttes növendéke több elismerésben is részesült a zsűri döntése értelmében. Tomi ismét Békés megyei magyar és román, dévaványai és eleki táncokat adott elő a verseny pénteki programjában. A fiatalember egyébként a második korcsoportban indult a versengésen.

Tomi kis túlzással hamarabb tanult meg táncolni, mint járni. A képen szüleivel: Mahovicsné Ladányi Anitával és Mahovics Tamással /Archív fotó: Kiss Zoltán/

A zsűri döntése értelmében ifj. Mahovics Tamás a Bokrétás Táncos díjat érdemelte ki. Gyakorlatilag ez a fődíj az egyes kategóriákban, korábban, 2018-ban Tomi már megkapta egy alkalommal ezt az elismerést. Emellett a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége különdíját is neki ítélték oda a Békés megyei táncanyag színpadra állításáért és továbbörökítéséért.

Az pedig csak hab a tortán, hogy húsz táncos, 9 lány és 11 fiatalember további elismerésként jövő januárban egy kiemelkedő külföldi helyszínen képviselheti majd hazánkat. Erről egyelőre többet nem tudni, a részletek később derülnek majd ki, de az biztos, hogy az említett húsz kiválóság közé bekerült ifj. Mahovics Tamás is.

Tomit ezúttal is édesapja, Mahovics Tamás néptáncpedagógus készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában