Modern Városok Program

2021.06.03. 13:34

Hatmilliárd érkezik a békéscsabai energetikai programra

Módosították azt a kormányhatározatot, amely arról a komplex energetikai programról szól, amit Békéscsaba a Modern Városok Program keretében valósít meg – jelent meg a minap a Magyar Közlönyben.

L. B.

Mindez azt jelenti, hogy jövőre és a következő évben összességében több mint 6 milliárd forint érkezik a megyeszékhelyre.

Mint ahogy a határozatban fogalmaztak, a kormány egyetért azzal, hogy kialakítsák a városban az úgynevezett Smart Grid rendszer első és második ütemét, hogy korszerűsítsék a közvilágítási rendszert, hogy hasznosítsák a geotermikus hőt, illetve, hogy intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszert alakítsanak ki.

Mint írták: 2022-ben és 2023-ban a Smart Grid-projekt második ütemére nagyjából 1,1-1,1 milliárd forintot kap; a közösségi közlekedési rendszerre pedig 2022-ben 675 millió, 2023-ban 3,1 milliárd forinthoz jut Békéscsaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában