beruházás

2021.06.29. 17:25

Extrém sportpályát alakítanak ki a csabai MÁV-sporttelepen

Hamarosan elrajtol az extrém sportpálya kialakítása a MÁV-sporttelepen, a munkálatok pedig év végére fejeződnek be, de akár hamarabb is véget érhetnek – jelentették be kedden a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A 30 millió forintos beruházás felére sikeresen pályázott az önkormányzat, a támogatói okirat a minap érkezett meg a városházára.

L. B.

20210629 Békéscsaba Új extrémparkot építenek a képen Szigeti Csaba csoportvezető Varga Tamás alpolgármester Balogh Bálint elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

– Új fejezet kezdődik az extrém sportpálya építése ügyében, hiszen elmúlt pénteken megérkezett a támogatói okirat – mondta Varga Tamás alpolgármester. Ezzel utalt arra, hogy a tervezett 30 millió forintos beruházás felét saját forrásból fedezi az önkormányzat, felére pedig sikeres pályázatot nyújtott be és nyert el így 15 millió forintot.

Hangsúlyozta, az elmúlt időszakban is zajlott a háttérben a munka, a tervezés.

Együttműködnek a fiatalokkal, az extrém sportok szerelmeseivel, akik átmenetileg használhatóvá tették a MÁV-sporttelepen, a műfüves futballpálya mögötti aszfaltos, leromlott állapotban lévő területet.

Szigeti Csaba, a városháza sport-, ifjúsági és köznevelési csoportjának vezetője ismertette a fejlesztés ütemezését: júliusban, augusztusban rendezik a terepet, majd kialakítják a 800 négyzetméteres aszfaltpályát, ezt követően pedig a 350 négyzetméteres közösségi teret és a járdákat. Szeptemberben, októberben érkezhetnek meg az eszközök, azokat december 15-ig helyezik üzembe.

Szigeti Csaba, Varga Tamás és Balogh Bálint beszélt a fejlesztésről /Fotó: Bencsik Ádám/

– Hat vadonatúj elem érkezik – folytatta Varga Tamás alpolgármester, hozzátéve, szeretnék, ha végül több is lenne a területen, és ha december 15-nél hamarabb átadhatnák az extrém sportpályát. Kiemelte, az elemek kiválasztásánál kikérték a fiatalok véleményét, azokat bmx-esek, gördeszkások, görkorcsolyások és rolleresek is igénybe vehetik.

A pálya üzemeltetésében a város partnere lesz a Békéscsabai Extrémsport Egyesület. Az egyesület elnöke, Balogh Bálint elmondta, 25 taggal rendelkeznek, de nagyjából száz fiatal használná az extrém sportpályát. Hozzátette, a fiatalok várták, hogy mikor indulnak el a tényleges munkálatok.

Úgy véli,

jó körülmények közé kerülnek, megfelelő színvonalú pályát kapnak, ami a jövőben akár versenyeknek is otthont adhat.

Az extrém sportpálya korábban a városi sportcsarnok mellett volt, de a napelempark építése miatt másik helyet kerestek neki, így került a MÁV-sporttelepre. A régi elemeket is itt raktározzák, azokat jelenleg nem lehet használni, de szeretnék a lehetőségekhez mérten megmenteni.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/lebontjak-es-elszallitjak-a-csabai-extrem-sportpalya-elemeit-2870459/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában