turisztikai főpályaudvar

2021.06.27. 16:51

Bud Spencerre emlékeztek Békéscsabán

A hazánkban a mai napig nagyon népszerű Bud Spencerre emlékeztek vasárnap a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron, a színész halálának ötödik évfordulóján.

P. G.

20210627 Békéscsaba Bud Spencer emlékére spagettivel kínálták a vendégeket a Turisztikai Főpályudvaron a képen Sós Imre tulajdonos fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Sós Imre ötletgazda, a főpályaudvar vezetője lapunknak elmondta, az évforduló arra ösztönözte őket, hogy fejet hajtsanak Bud Spencer emléke előtt és felidézzék a filmjeit.

– Egész generációk nőttek fel a kalandjain, elég csak a Piedone történetekre vagy Terence Hillel közös produkcióikra gondolni. Több nemzedék számára is a gyermek-vagy a fiatalkort jelentik ezek a filmet, ezért is gondoltuk úgy, hogy időről időre megidézzük a munkásságát, a ma is érdekes sztorikat

– fogalmazott Sós Imre.

Később kitért arra, hogy mintegy három-négy évvel ezelőtt alakult meg a Békés Megyei Bud Spencer és Terence Hill Baráti Kör, és bízik benne, hogy ennek a kis csapatnak a tevékenységét is sikerül majd a jövőben kissé felpezsdíteni.

– Szerintem a Bud Spencer filmek nem fognak kimenni a divatból, ma is olyan visszajelzéseket kapok, hogy amikor egy-egy tévécsatorna a műsorára tűzi ezeket a történeteket, mindig nagyon sokan nézik itt, Békés megyében is

– fogalmazott.

– Mi pedig a magunk módján igyekszünk hozzájárulni, hogy megőrizzük azokat az értékeket, amiket képviselt.

Az ötletgazda elárulta, hogy több különlegességgel is készültek a vasárnapra.

Sós Imréék Bud Spencer egyik kedvencével, a spagettivel is készültek /Fotó: Bencsik Ádám/

– Amellett, hogy a népszerű filmek, ugyancsak népszerű betétdalait is felidéztük, paradicsomos spagettit is szervíroztunk – ecsetelte. – Bár a hagymás bab szinte hozzánőtt a nevéhez, valójában az egyik kedvence ez az étel, a spagetti volt. Így aki betért hozzánk 11 és 14 óra között egy kis kóstolót kapott ebből a finomságból, amit Kőszeghy Róbert készített.

S ha már spagetti. Sós Imre egy kis játékra invitálta a vállalkozó kedvű rajongókat. Azt kellett kiszámolni, hogy hány darab spagetti teszi ki a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar és a nápolyi Centrale vasútállomás közötti távolságot, természetesen vonaton.

A saját receptjük alapján a helyes, 4 millió 30 ezer 919,22-es megoldást pedig az a Tasnádi Szandra ismertette az interneten keresztül, aki a világ első Bud Spencer szobrát készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában