Koronavírus Békésben

2021.05.26. 17:35

Szferléné Dénes Pálma: emberi kötelességünk az oltás felvétele

Szferléné Dénes Pálma már megkapta a koronavírus elleni AstraZeneca vakcinákat

N. Sz.

Szferléné Dénes Pálma

Fotó: Bencsik_Adam

A békéscsabai Egyensúly AE Egyesület intézményvezető-helyettese, pszichiátriai közösségi gondozója elmondta, egyáltalán nem félt a védőoltástól. Új betegségről van szó, ám a vakcinák fejlesztésének és előállításának olyan technikai háttere van, ami biztonságot ad. Szerinte nemhogy állampolgári, hanem alapvető emberi kötelességünk felvenni az oltást, hiszen hajdanán is csak a nyájimmunitás elérésével sikerült legyőzni például a járványos gyermekbénulást, a himlőt.

Szferléné Dénes Pálma /Fotó: Bencsik Ádám/

Leszögezte, így óvhatjuk a családunkat, a krónikus betegeket, az időseket és a felnövekvő generációt is. Az oltással érhetjük el, hogy évek múlva már ne a koronavírussal kínlódjunk, ami pszichésen rendkívül megviselt minden korosztályt. Szferléné Dénes Pálma úgy véli, a lelki gyógyulás útja a nyitás, ehhez viszont nélkülözhetetlen az átoltottság. A vírus felkiáltójeleket tett: rajtunk múlik az is, mennyi túlsúlyt tűrünk el magunkon, mit eszünk, odafigyelünk-e a vérnyomásunkra, vércukorszintünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában