TOP

2021.05.29. 08:14

Megoldják a belvizes gondokat Biharugrán

Elrajtolt és javában zajlik az a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését célzó beruházás, amire az önkormányzat 327 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – ismertette Makra Tibor polgármester.

L. B.

A Táncsics utcában végzett a munkálatokkal a kivitelező, mutatta a helyszínen Makra Tibor polgármester /A szerző felvétele/

Fotó: Licska Balázs

Elmondta, a fejlesztés során belvizet elvezető csatornákat burkolnak, építenek és kotornak, valamint korszerűsítenek egy műtárgyat. Vannak olyan részek, ahol földmedrű, vannak, ahol betonelemekkel burkolt árkok, illetve vannak olyan részek, ahol pedig teljesen zárt rendszerű csatornák lesznek.

A Táncsics utcában végzett a munkálatokkal a kivitelező, mutatta a helyszínen Makra Tibor polgármester /A szerző felvétele/

Hozzátette, a munkálatok a település több részét, így a Táncsics Mihály, az Arany János, a Kossuth, az Alkotmány, a Petőfi Sándor, a Bölönyi és az Erzsébet utcákat, valamint a Petőfi és a Bölönyi utcai kerteket érintik. Mutatta, hogy például a Táncsics utcában végzett is a munkával a kivitelező. A fejlesztés szükségszerűségéről, fontosságáról megosztotta: olyan területeken avatkoznak be, amelyeken korábban súlyos gondokat okozott, hogy nem tudott lefolyni a csapadékvíz. A beruházással több évtizede fennálló problémákat oldanak meg Biharugrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában