Koronavírus Békésben

2021.05.02. 07:57

Ha sötétedés után is pecáznál, így teheted

Megjelentek a pontos szabályok az éjszakai pecázásról. Akinek nincs védettségi igazolványa, éjfélig horgászhat.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A kormány a szabadidős, rekreációs horgásztevékenységet támogatva, valamint tekintettel a süllő és a balin fogási tilalmának a végére is a következő rendelkezéseket hozta.

Szombat éjféltől időkorlát nélkül, éjszaka is horgászhatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött, horgászatra jogosultak.

A horgász nem sérti meg a a kijárási tilalmat, ha a halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyére, a tartózkodási helyére, illetve a szálláshelyére utazik.

Aki a horgászatra való jogosultságát nem igazolja, vagy nem végez horgászati tevékenységet, nem tartózkodhat a helyszínen. Ennek érdekében a halgazdálkodási vízterület halgazdálkodásra jogosultja, vagy halőrei kötelesek lépéseket tenni.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező horgászok esetében az éjszakai horgászat szombattól minden nap éjfélig engedélyezett.

Az aktuális szabályokról bővebben ide kattintva olvashat.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujbol-lehet-ejszaka-is-horgaszni-3908647/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában