hagyomány

2021.05.03. 16:51

A természet újjászületését szimbolizálja a muronyi májusfa

A természet újjászületésének szimbólumaként májusfát állítottak az elmúlt hétvégén Muronyban – mondta el Szegfű Gábor polgármester, hozzátéve, egy régi hagyományt szerettek volna feléleszteni, ezzel együtt a helyieket kicsalogatni a hosszú és nehéz időszak után.

N. Sz.

A feldíszített fa a rendezvénytér és a helységévtábla mellett kapott helyet, a „felöltöztetéséhez” szükséges szalagokat Perei Ágnes közművelődési szakember készítette. Szegfű Gábor elmondta, szolid rendezvénycsokorral is megkínálták a település lakóit: helyiek és elszármazottak részvételével kézműves vásárt tartottak, a gyerekeknek vattacukorral, kürtőskaláccsal kedveskedtek.

Perei Ágnes közművelődési szakember az utolsó simításokat végzi, mielőtt a májusfa a végleges helyére kerül /Fotó: BMH/

A békési Szent Lázár Alapítvány jóvoltából párnákból, paplanokból, terítőkből álló népművészeti kiállítást szerveztek. A polgármester kiemelte, az esti fáklyás felvonulásra több mint negyvenen összejöttek, a menet a művelődési háztól indult, majd a Rákóczi, Dózsa, Levendula utcák érintésével az őrházig haladt.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-munka-unnepe-majus-1-je-hagyomanyai-es-tortenete-3909601/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában