Békéscsaba

2021.05.19. 16:03

A szakmai munka hátterét segíti a pedagóguskar

Megtartotta alakuló küldöttgyűlését szerdán a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) központi épületében a Nemzeti Pedagógus Kar megyei szervezete. Azon ismét elnöknek választották az eddigi vezetőt, dr. Sióréti Gabriellát, a medgyesegyházi Schéner Mihály Általános Iskola igazgatóját.

L. B.

20210519 Békéscsaba Nemzeti Pedagógus kar sajtónyilvános eseménye a képen Szaszák Csaba vezető Mucsi Balázs intézményvezető Kiss Mihály vezető Dr Sióréti Gabriella elnök fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik_Adam

Elmondta, Békés megye a pedagógusok létszáma alapján tizenegy mandátummal rendelkezik, amelyeket maradéktalanul betöltöttek, vagyis a térség pedagógusai tizenegy küldöttnek szavaztak bizalmat. A küldötteknek a megbízólevelet Szaszák Csaba, a kar országos elnökségének tagja nyújtotta át az alakuló gyűlésen.

– A Nemzeti Pedagógus Kar 2013-ban jött létre: köztestületként komoly munkát végez és egyre inkább előtérbe kerül, számos sikert, eredményt ért el az elmúlt években – fogalmazott dr. Sióréti Gabriella. A megyei elnök hozzátette, a kart nem szabad összekeverni a munkavállalókat képviselő szakszervezettel, amellyel egyébként együttműködnek.

Szaszák Csaba, Mucsi Balázs, Kiss Mihály, a Trefort igazgatója és dr. Sióréti Gabriella az alakuló küldöttgyűlésen /Fotó: Bencsik Ádám/

Hangsúlyozta: a kar kifejezetten szakmai testület, amelynek minden pedagógus és szakképzésben dolgozó oktató a tagja, és amely a munka hátterét segíti javaslataival, véleményeivel. A jövőben is elérnék az összes szakembert, hogy kikérhessék a meglátásaikat, észrevételeiket, és nem csak akkor, amikor a döntéshozók ebben az ügyben megkeresik őket.

– Sikerült olyan küldöttgyűlést összeállítani, amely a szakma teljes vertikumát képviseli és megjeleníti – emelte ki dr. Sióréti Gabriella. A megyei elnök utalt arra, hogy a grémiumban helyet kaptak óvodában, általános iskolában, gimnáziumban, szakképzésben, kollégiumban, gyógypedagógiában, az alapfokú művészeti oktatásban dolgozó szakemberek.

Házigazdaként Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója elmondta, az intézmény vezetése partnerként tekint minden szakmai és civil szervezetre, amelyek segítik az oktatás-nevelés ügyét. Kiemelte, a BSZC két tagot delegál a tizenegy tagot számláló küldöttgyűlésbe, így markánsabban képviselhetik a karban a szakképzést. Megjegyezte, a szakképzési centrum a gimnáziumokkal is kiváló kapcsolatot ápol, olyan projektekben dolgoznak együtt, amelyek erősítik a képzéseket – hiszen azok a diákokat szolgálva erősítik egész Békés megyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában