galériával

2021.04.24. 18:48

Díszkörtefa-csemetéket ültetett a Hajrá Békéscsaba Egyesület

Tíz díszkörtefa-csemetét ültettek el a helyiek közreműködésével a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjai szombaton reggel a Föld napja alkalmából, a megyeszékhelyen, a Kastélyszőlőkben található Bojtár és Csikós utcák deltájában.

P. G.

20210424 Békéscsaba Hajrá Békéscsaba Egyesület, Föld Napja alkalmából szervezett faültetés Helyszín: a Kastélyszőlőkben lévő Bojtár és Csikós utcák deltája. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a korábban elhanyagolt, bozótossal, kidőlt fákkal, düledező kerítéssel, építési törmelékkel borított területet a két utcában lakókat képviselő Kovács Péter és Zsiga József kérésére az önkormányzat megtisztíttatta. Ez a rész pedig így alkalmassá vált fák ültetésére.

Kovács Pál, a Hajrá Békéscsaba Egyesület titkára elmondta, fontosnak tartják a környezet védelmét, ezért rendszeresen ültetnek fát. Tavaly a jaminai lakóparkban ültettek el tíz fát, idén, szombaton pedig a Kastélyszőlőkben folytatták, ahol tíz díszkörtefa-csemetét ültettek.

– A helyiek megleptek minket, mert mire megérkeztünk már kiásták a fák helyét, így gyakorlatilag csak a földbe kellett helyeznünk a facsemetéket – tette hozzá Kovács Pál. A két utcából többen végig jelen is voltak a faültetésen, a területet pedig folyamatosan szeretnék majd szépíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában