felújítások

2021.04.13. 06:53

A jövőben is megragadnak minden pályázati lehetőséget Újszalontán

Több pályázatot adna be Újszalonta a Magyar Falu Programban, valamint a most futó európai uniós ciklusban – mondta Jova Tibor polgármester.

L. B.

20210329 Újszalonta Pályázati forrásból felújítanák a községháza épületét. Képen: Jova Tibor polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Sorolta, miszerint európai uniós támogatásból, sikeres pályázat esetében, energetikailag korszerűsítenék a polgármesteri hivatal épületét: korábban cserélték a nyílászárókat, most pedig szigetelnének, valamint a tetőt újítanák fel. A belterületi utakat szintén felújítanák, ahol csak útalap van, ott aszfaltoznának, összesen mintegy 3 ezer négyzetméternyi önkormányzati útról van szó.

Jova Tibor mutatja a felújítandó községháza épületét /A szerző felvétele/

A temető infrastrukturális fejlesztésére szintén pályáznak, rendbe tennék a ravatalozó épületét. Korszerűsítenék az önkormányzati ingatlanokat, most a kultúrház felújításában gondolkodnak. Kiépítenék a temetőhöz vezető utat, aszfaltoznának, betonoznának, ugyanis a sírkert jelenleg csak járdalapokon közelíthető meg.

Jova Tibor polgármester hangsúlyozta, ezeken felül is minden pályázati lehetőséget megragadnának Újszalontán, amellyel fejleszthetik Békés megye legkisebb, alig száz lelket számláló települését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában