beruházás

2021.04.17. 10:55

A falusi világot szemléltetnék Mezőgyánban

Elkezdődött az a beruházás, amelynek során a polgármesteri hivatal szomszédságában lévő régi épület felújításával, átalakításával egy kulturális örökséget bemutató tájházat hoznak létre – mondta Dani Attila polgármester.

L. B.

Dani Attila mutatta az egyik leendő bemutatótermet /Fotó: L. B./

Fotó: Licska Balázs

Dani Attila elmondta, a fejlesztésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 29 millió forintos támogatást az önkormányzat.

Dani Attila mutatta az egyik leendő bemutatótermet /Fotó: L. B./

Mutatta, hogy az épületen belüli két legnagyobb helyiség bemutatóteremként szolgálhat majd, de lesz egy kisebb iroda, egy fogadótér, valamint egy mosdó és zuhanyzóval együtt egy mozgáskorlátozottak számára használható mellékhelyiség. A beruházás pár hete rajtolt, és bizony számos hiányosságra fény derült, így olyan munkálatok is szükségessé váltak, amelyekre korábban nem számítottak, viszont elengedhetetlenek.

Dani Attila hangsúlyozta, a fejlesztés hiánypótlónak mondható, hiszen a településen nincs olyan létesítmény, amely a turizmust közvetlenül kiszolgálná. A tájházban pedig a falusi életet mutatnák be. A beruházás nemcsak az épület felújítását, hanem annak berendezését is tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában