Videóval

2021.03.09. 16:47

Költözködtek a gerlai fülesbaglyok

Korszerűsítik és bővítik Gerlán az orvosi rendelőt. Emiatt az előkertben lévő három lucfenyőt ki kellett vágni. A helyiek aggódtak, mivel a fák alatti köpetek arról árulkodtak, hogy fülesbaglyok tanyáznak a fákon.

L. B.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park őrkerület-vezetője elmondta, hasonló esetekben a fák kivágásával a madarak másik vadászterületet választanak, ahonnan zsákmányra leshetnek.

/MTI Fotó: Czeglédi Zsolt/

A természetvédelmi szakember szerint a fenyőfákat természetes magaslati beülőpontokként használják a baglyok, hogy csendben üldögélve vadászhassanak róluk. Szerencsére a közelben található a Wenckheim tér és a kastély parkja, ahol a magas, koros fák nemcsak ideális lest, de odúik révén akár fészkelőhelyet is biztosítanak a madarak számára.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2021/03/5304635bagoly.mp4"][/video]

A gerlaiak kérését figyelembe véve Szarvas Péter polgármester a fák kivágásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás kiadását attól tette függővé, hogy a beruházás befejezéséig a kitermelt fenyőfákat pótolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában