Békés megye/Gyula

2021.03.29. 16:51

Kimagasló munkájukért kaptak díjat a KÖVIZIG szakemberei

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság több szakemberének munkásságát ismerték el nívós, országos kitüntetéssel március 15-ei nemzeti ünnepünk és a víz világnapja alkalmából. Saját szakterületükön mindannyian kimagasló munkát végeznek hosszabb ideje.

Papp Gábor

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Kiss Lajos, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakaszmérnöke részére kiváló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta.

Kiss Lajos

A szakaszmérnök pályafutása során többször vett részt árvízvédekezésben, amelyek közül kiemelkednek az 1990-es tarnai védekezés, az 1995–1996-os körösi árvíz védekezési munkái, valamint a Fehér-Körös romániai szakaszán a töltésszakadás miatti védekezési és helyreállítási munkák 2000-ben. Az elmúlt évek során az országos közfoglalkoztatási programok irányításában, valamint az azokhoz kapcsolódó feladatok végrehajtásában ugyancsak jelentős szerepet töltött be a szakember. Lelkiismeretes munkája eredményeként rendezett hullámtéri szakaszok és letisztított csatornaszakaszok találhatóak az irányítása alá tartozó szakaszmérnökség területén.

Almási János

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Almási Jánosnak, a Gyulai Szakaszmérnökség gátbiztosának március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából, valamint Turbucz Sándornak a Műszaki Biztonsági Szolgálat szivattyútelepi főgépészének a Víz Világnapja alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevél elismerést adományozott. A KÖVIZIG munkatársai szakterületükön kifejtett kiemelkedő és példaértékű munkájukért kapták a rangos elismerést.

Turbucz Sándor
Pápáné Molnár Edit

Főigazgatói Oklevél kitüntetéssel ismerték el Pápáné Molnár Edit és Radics György munkásságát. Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója március 15-ei nemzeti ünnepünk alkalmából Pápáné Molnár Editnek, a Közfoglalkoztatási Önálló Csoport szakágazati vezetőjének, valamint Radics Györgynek, a Vízrajzi Monitoring Osztály vízrajzi üzemeltetőjének a víz világnapja alkalmából Főigazgatói Oklevél elismerést adományozott. Munkatársaik a szakterületükön kifejtett kiemelkedő és példaértékű munkájukért kapták a rangos elismerést.

Radics György

Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója a víz világnapja alkalmából Nagy Sándornak, az Árvízvédelmi és Folyószabályozási Osztály szakágazati vezetőjének kiváló szakmai munkája nagyrabecsüléséért Mosonyi Emil Díj elismerést adományozott. A szakember 1981 óta dolgozik az igazgatóságnál, négy évtizedes magas szakmai színvonalon és nagy elhivatottsággal végzett munkájáért érdemelte ki a rangos elismerést.

Nagy Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában