Koronavírus Békésben

2021.03.06. 21:13

Így járjon el, ha felügyeletet kér gyermekének Gyulán

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet. Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere szombaton közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy milyen feltételekkel lehet igénybe venni a felügyeletet a fürdővárosban.

N. T.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Hétfőn reggel kinyitnak a bölcsődék és rendes munkarendben várják a gyermekeket. Megjelent a legújabb kormányrendelet, amely lehetővé teszi, hogy az iskolák és az óvodák gyermekfelügyeletet biztosítsanak március 8-tól (111/2021. (III.6.) Korm. rendelet). A kormányrendelet létszámkorlátot nem ír elő, mi sem akarunk Gyulán szigorúbb szabályt, ezért a gyulai önkormányzati óvodákban nem lesz létszámkorlát – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">írja közösségi oldalán dr. Görgényi Ernő.

A bejegyzésből megtudtuk,

hogy a kormányrendelet szerint a szülő, törvényes képviselő kérelmére biztosítanak az óvodák, iskolák gyermekfelügyeletet, tehát az nem automatikus. A kérelmet az intézmény vezetőjének kell benyújtani.

A kérelmet elektronikus formában is be lehet nyújtani. A gyulai önkormányzati óvodákba járó gyermekek esetében a [email protected] címre kell küldeni minden tagintézmény esetében. Akár már most is elküldhetik.

A polgármester kitért arra is,

hogy a kormányrendelet értelmében azon szülők gyermekének lehet gyermekfelügyeletet biztosítani, akik dolgoznak, illetve bármilyen formában a védekezésben részt vesznek. Erre tekintettel a kérelembe annak indokát is le kell írni.

A járvány az oktatási intézményekben is terjed, ezért a városvezető arra kéri a lakosokat,

hogy tényleg csak azok igényeljék a gyermekfelügyeletet, akik más módon nem tudnak gondoskodni gyermekük felügyeletéről.

Az egyházi- és nemzetiségi óvodák esetében, valamint az iskolák esetében az intézmények tudnak pontos felvilágosítást adni.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/orszag-vilag/lesz-gyermekfelugyelet-hetfotol-az-ovodakban-iskolakban-3757219/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában