Békés megye

2021.03.18. 15:01

A zsűri is kedvelte az iparkamara kisfilmjeit

A legjobbak közé jutott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által meghirdetett versenyben, melynek célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését.

B. O.

A szakmai zsűri többek közt a Kevés munkával sok pénzt keresni című kisfilmet kedvelte leginkább a Szakképzési Díj fináléjában. Az értékelés szerint a BMKIK újszerű eszközzel nevezett, új szemléletet képviselt a pályaorientációban.

A megyei iparkamara pályázati forrásból valósította meg nagyszabású projektjét, a versenyben pedig a motiváció kategóriában jutott a legjobb öt közé. Az iparkamara 15 kisfilmet készített azzal a céllal, hogy a pályaválasztás rossz beidegződései és a szakmatanulással szembeni előítéletek ellen mutasson példát.

Humoros, elgondolkodtató, meggyőző helyzeteket ismer meg a néző a filmekben,

amelyekben a szereplőket színészek alakítják, az operatőri és vágási munkálatokat is profi stábra bízták.

– A történetek többek között a pályaválasztás előtt álló fiatalok hozzáállásáról, a szülők felelősségéről szólnak, más esetben pedig olyan beidegződések ellen hatnak, mint a „Tanulj, fiam, mert csak szakmunkás leszel!” – beszélt a részletekről Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. – A média és a közösségi oldalak szerepére is rávilágít az egyik film. Továbbá hiányszakmákat mutatunk be, sikeres Békés megyei szakemberek bevonásával úgy, hogy az anyagi lehetőségekre is kitérünk – részletezte az osztályvezető.

A zsűri a Kevés munkával sok pénzt keresni című kisfilmet kedvelte leginkább:

A filmeket a BMKIK Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában