Koronavírus Békésben

2021.03.17. 13:52

A jövő héttől már hét helyen is beadják a vakcinákat Békésben

A harmadik hullám közepén tartunk, gyorsan nőnek az esetszámok, egyre több a kórházban ápolt és a lélegeztetőgépen lévő beteg – nyilatkozta szerdán az M1-nek dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa.

V. E.

Forrás: Archív MTI/Rosta Tibor

Véleménye szerint jó irányba haladunk a védőoltásokkal, a lakosság megértette azoknak lényegét és egyre többen jelentkeznek beadatására. Így gyakorlatilag valamennyi, az adott hétre érkező oltóanyagot elhasználják.

A jövő héttől négy helyett már ötféle vakcinát adnak be, tehát az országban elérhető összes típus elérhető lesz oltópontjaikon.

Utóbbiakból pedig már hét is lesz Békésben, melyeken egyszerre kettő-négy helyen oltanak, amit tömeges oltások esetén meg tudnak sokszorozni.

Elmondta, a megyei oltási munkacsoport hétről hétre elkészíti számukra a tervezetet a rendelkezésre álló vakcinamennyiség alapján. Szoros kapcsolatban állnak továbbá a háziorvosokkal, akik kettős feladatot látnak el, hiszen a napi gyógyító munkájuk mellett oltanak és kórházi oltópontokra irányítanak. Végül elárulta, a héten lezárul a rendvédelmi szervek, bíróságok és ügyészségek dolgozóinak beoltása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában