tavaszvárás

2021.03.03. 16:03

A csabai tojásfa már a húsvét közeledtét jelzi

Az Árpád sor – Aulich utca sarkán, az Árpád Gyógy- és Strandfürdő főbejáratával szemben áll az a fa, mely már negyedik alkalommal öltötte magára „tojásjelmezét”.

G. Cs.

Feiglné Bondár Anikó és családja ebben az évben is színes tojásokkal díszítette a házuk előtt álló fát, melyet még ő maga ültetett. Mint elmondta, eddig 180 darab tojást akasztottak fel az ágakra, de a tavalyi évről még maradt több mint háromszáz, így később azok is a fa díszeiként szolgálnak majd.

A díszítésben a család minden tagja kiveszi a részét, eddig nagyobbik lánya barátnője segített, őt követi most kisebbik lánya, majd a hét második felében és a jövő hét folyamán a két fia és az unokák. Így a fa március közepére lesz majd teljesen kész.

A tojásfa március közepére lesz teljesen kész /A szerző felvételei/

– A tojások kifújt tyúk és japántyúk tojások, melyeket körömlakkal festettünk le. A lakkra minimálisat költök, kapni szoktam a megunt, beszáradt lakkokat. Kis lemosó, összeöntögetés és máris van mivel festeni – árulta el Feiglné Bondár Anikó. Mint elmondta, meglepetésükre valaki csatlakozott a díszítéshez, három „idegen” tojás is a fára került, aminek természetesen nagyon örülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában