TOP

2021.02.23. 07:35

Új fogorvosi szék is érkezett a biharugrai rendelőbe

Röntgent és fogorvosi gépet vásároltak Biharugrán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert pályázati pénzből.

L. B.

20210126 Biharugra Megújult a fogászat Biharugrán. Képen: dr. Gulácsy Albert fogorvos és Makra Tibor polgármester Fotó: Licska Balázs LB Békés Megyei Hírlap

Fotó: Licska Balázs

Jelentős fejlesztések valósultak meg a fogorvosi rendelőben a közelmúltban – mondta Makra Tibor polgármester, hozzátéve, a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 20 millió forintot az önkormányzat.

Dr. Gulácsy Albert és Makra Tibor a rendelőben /A szerző felvétele/

Több korszerű eszközt vásároltak, például egy olyan fogorvosi széket, ami az egyik legmodernebbnek számít. Sikerült egy röntgent ugyancsak beszerezni, aminek egy speciális helyiséget is kialakítottak az épületben.

– Három település, Biharugra mellett Zsadány és Körösnagyharsány tartozik a praxisba – ismertette dr. Gulácsy Albert fogorvos. Hatalmas előrelépésként értékelte, hogy immár Biharugrán is elérhető lesz a röntgen a három település számára, mivel eddig a pácienseknek a röntgen miatt Gyuláig 50 kilométert kellett utazniuk. Kiemelte azt is, a modern fogorvosi szék mindennel fel van szerelve, amire egy fogászati beavatkozás során szükség lehet, ez az alapellátásban a ma és a jövő elvárásainak egyaránt megfelel. Örömtelinek nevezte, hogy az önkormányzat olyan pályázatot adott be – sikeresen –, ami a fogorvosi ellátás fejlesztését célozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában