kábítószer

2021.02.11. 20:08

Nyolcvan tő vadkendert termesztett a kertjében a dobozi férfi

Vadkendert termesztett a kertjében, ezért, kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a járási ügyészség egy letartóztatásban lévő 46 éves dobozi férfi ellen. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság – beismerés esetén is – ítélje a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre.

L. B.

A férfi 2017-től minden évben kendermagot vásárolt, amelyeket – a vele együtt élők tudta és segítsége nélkül – dobozi otthonában, annak kertjének különböző részein elültetett és gondozott. Miután a magokból a növények kifejlődtek, azokat a férfi lekaszálta, majd az egyedek fogyasztható részeit a ház különböző helyiségeiben tárolta. A férfi a szárított növényi levéltörmeléket pipába tömve fogyasztotta. Nyolcvan tő kendert gondozott.

A rendőrség tavaly ősszel házkutatást tartott nála, és a nyolcvan tő kannabiszt, illetve a különböző helyeken tárolt, összesen 28 kilogrammnyi növényi ágakat, ágvégződéseket, leveleket és őrleményt lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában