Kétegyháza

2021.02.03. 11:40

Húsz év után házasodtak össze, feltették az örök hűség lakatját

Húsz éve élnek együtt, de csak múlt szombaton házasodtak össze a kétegyházi polgármesteri hivatalban. Mégpedig Határ Melinda, a menyasszony 40. születésnapján. Az önkormányzat épülete előtti téren az ő és férje, Ottlakán Roland monogramjával ellátott és az egybekelés dátumát tartalmazó lakat került fel elsőként a szív alakú állványra­.

Nyemcsok László

Határ Melinda és Ottlakán Róbert a napokban örök hűséget esküdött egymásnak /Fotó: BMH/

Melinda elmesélte, hogy tavaly karácsonykor kérte meg Roland a kezét, és ő habozás nélkül igent mondott. Hogy miért éppen 20 éves élettársi kapcsolat után döntöttek úgy, hogy esküvőt tartanak? Az immáron újasszony mosolyogva azt mondta, erről inkább a párját kérdezzük. Aztán kitért arra, hogy eddig igazából egyikük sem érezte úgy, hogy a „papíron” múlik a boldogság. Az utóbbi időszakban azonban Melinda már utalásokat tett arra, pedzegette, hogy Roland megkérhetné a kezét, nem lenne ellenére, ha menyasszony lehetne.

– Igazából csak alkalmi ruhákat nézegettem egy héttel az esküvő előtt, de aztán előkerült öcsém régi, „bolondmenyasszonyi” öltözéke, és ekkor döntöttem úgy, hogy fehérben mondom ki az igent – ecsetelte Melinda. – Édesanyámmal mentünk választani, már az első menyasszonyi ruha megtetszett, pontosan jó volt rám, nem kellett semmit alakítani rajta. A párom előtt ezt titokként kezeltük, a gyermekeinkkel, a tizenegy éves Rolanddal és a hatéves Leventével. Meglepődött, amikor így meglátott.

Határ Melinda és Ottlakán Roland a napokban örök hűséget esküdött egymásnak /Fotó: BMH/

Melinda kiemelte, nagyon meghatotta a házasságkötési ceremónia, miként az is, hogy elsőként ők helyezhették fel az egymáshoz kötődés lakatját. A szív alakú, piros állvány ötlete dr. Rákócziné Tripon Emesétől, Kétegyháza polgármesterétől és Tarján István önkormányzati képviselőtől származott.

– Ettől fogva az új házasoknak egy gravírozott lakatot ajándékozunk, amit ők tehetnek fel a szív alakú állványra – emelte ki a polgármester. – Ezzel is jelezve, hogy örök hűséget fogadtak egymásnak. Melindának és Rolandnak szívből gratulálunk, további sok boldogságot kívánunk nekik.

A házaspár Kétegyházán él, Roland MÁV-alkalmazott, Melinda az egyik helyi kisboltban pénztáros. A közösségi oldalra feltett képeikre rengeteg lájk érkezett, és személyesen is sokan gratuláltak. Többen nem is tudták, hogy eddig nem voltak házasok.

– Nekem külön boldogságot jelentett még, hogy éppen a 40. születésnapomon esküdtünk össze, gyönyörű, napsütéses időben. A koronavírus-járvány miatt a legszűkebb családi körben ebéd követte a szertartást, nyolcan vettünk rajta részt, de nem hiányzott az ünnepi húsleves, a sültes tál és a menyasszonyi torta sem az asztalról. Ez egyemeletes volt, alul Eszterházy-, felül rizses-gyümölcsös tortával. E mellé kaptam egy csokisat a születésnapomra – mesélte a fiatalasszony. – Ezt a napot életem egyik legszebb napjaként őrzöm meg a szívemben, miként Roland is, aki nem bánta meg, hogy 20 év együttélés után vőlegény, majd férj lett belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában