egyszerűsítés

2021.02.28. 15:29

Elektronikusan is érvényesíthető a vadászjegy

Többéves munka és fejlesztés eredményeként februártól országosan, így Békés megyében is elrajtolt az online vadászjegy-érvényesítés, így már nem feltétlenül szükséges a vadászkamarák irodáit felkeresni ez ügyben.

B. O.

– A vadászkamara már két éve dolgozik azon, hogy a magyar vadásztársadalom számára ügyfélbarát megoldásokat dolgozzon ki a vadászjegyek érvényesítésére. A munka egy jelentős állomásához érkeztünk, ugyanis februártól a vadászkamara online vadászjegy-érvényesítést tesz lehetővé – tájékoztatott a megyei vadászkamara elnöke. Hrabovszki János kiemelte, a várakozások szerint a megoldás hathatósan elősegíti a vadászok ügyintézését, a járványügyi helyzet kapcsán pedig jelentősen csökkenti a területi szervezetek irodáiban a sorban állást, és nem utolsósorban a kor igényeihez igazodó kényelmi megoldást kínál minden felhasználó számára.

Érvényes vadászjegy nélkül vadászfegyver nem tartható /Fotó: B. F./

Mint megtudtuk, az online ügyfélszolgálati rendszer nemcsak számítógépről, hanem mobil eszközökről is elérhető, az űrlapok felhasználóbarát kitöltését információs ablakok segítik. A vadászjegyváltás folyamata nagyságrendileg 5-10 percet vesz igénybe, melyhez a hatályos vadászjegyre, a személyes adatokra és egy bankkártyára van szükség. A vadász eldöntheti, hogy az érvényesítő bélyeget és a kapcsolódó vadászkamarai kiadványokat személyesen, vagy postai küldeményként az állandó lakcímére postázva kívánja átvenni.

A rendszer kidolgozását a vadászkamara azon vadászoknak biztosítja, akik korábban már személyes ügyintézés során elvégezték az adategyeztetést. Az új vadászok számára első alkalommal továbbra is fel kell keresni az adott területi szervezet irodáját. Hrabovszki János hangsúlyozta: az online vadászjegy-érvényesítés nem kizárólagos, és nem kötelező a használata, hanem szolgáltatásként, lehetőségként egészíti ki a területi szervezetek korábbi vadászjegykiadási rendjét, gyakorlatát. Mindezek mellett kiemelte, a 2020/2021. évi vadászjegyek a vadászati év végéig, azaz február 28-ig érvényesek, és március 1-én már rendelkezni kell a 2021/2022. évi vadászjeggyel, mivel érvényes vadászjegy nélkül vadászfegyver nem tartható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában