extrém hideg

2021.02.12. 19:15

Az orosházi utcákon élőket felkutatják, ne legyen baj a hidegben

Szigorú arcát mutatja ezekben az órákban az időjárás. Az orosházi belváros órája a hőmérséklet alakulásáról is ad tájékoztatást. A péntek esti sajtótájékoztató idején mínusz hét fokot mutatott. A hajléktalanszállónál toporogva, beszélgetve didergős volt az idő.

Cs. I.

Bogárné Kiss Ildikó, az Orosházi Egységes Szociális Központ (ESZK) igazgatója, a hajléktalanszálló vezetőjével, Oravecz Sándorral egyeztetett a szálló bejáratánál, ahol egy autóba raktak be mindent, amit azoknak szánnak, akik az utcán élnek és akiket pénteken, szombaton éjjel is igyekeznek felkutatni, nehogy baj legyen a nagy hidegben.

Az országnak erre a vidékére éjjel akár mínusz 11 és mínusz 17 fokra is lehűlhet a levegő /A szerző felvételei/

Az utcai szociális szolgálat keretében meleg pokrócokkal, meleg teával, cukorral, kenyérrel, konzervekkel, gyógyszerekkel is felszerelkezve indulnak. Láttunk olyan, Svájcból kapott kis szerkezetet, ami akár a takaróba burkolózót is képes melegen tartani.

Az utcán élők védelme érdekében a már ismert helyeket bejárva igyekeznek azok nyomára bukkanni, akik anonimitásukat akarják megőrizni, s eddig nem mutattak hajlandóságot arra, hogy a szálló lehetőségeit, szolgáltatásait igénybe vegyék.

 

Miközben az autó megtelt, Dávid Zoltán polgármester a hajléktalanszálló jelenlegi telítettségéről, a szolgáltatásairól tájékozódott.

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/embertelen-hidegre-keszulhetunk-bekesben-is-3692437/

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megyeszerte-figyelnek-a-hajlektalanokra-a-raszorulokra-3689014/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában