Koronavírus Békésben

2021.01.17. 10:43

Százéves lakót is beoltottak Mezőberényben

Vasárnap reggel, rendkívül szervezetten kezdődött meg a Mezőberényi Református Szeretetotthon lakóinak és dolgozóinak oltása.

P. G.

20210117 Mezőberény A Mezőberényi Református Szeretetotthon lakóit és dolgozóit oltják be a vakcinával fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Horváth Sándor, az intézmény vezetője elmondta, a vakcina beadását az orvosi szobában végzik.

- Előzetesen pedig minden szükséges információt megkaptunk, magas szintű tájékoztatást nyújtottak számunkra. Az intézményvezető kiemelte, az oltási kedv kifejezetten jónak mondható, ez ellátottak nagy része beoltatja magát, ahogy munkatársaik részéről is kedvező a hozzáállás.

A szeretetotthon lakóit és dolgozóit is beoltják /Fotó: Bencsik Ádám/

- Mindenki tudja, hogy mennyire fontos mérföldkőhöz érkezünk, mindenki nem csak a saját egészsége, hanem a környezete miatt is kötelességének érzi, hogy részt vegyen az oltásokban – tette hozzá a szakember. Mint megtudtuk, igazi kuriózum, hogy a 100 éves Bányai Mihályné is megkapta az oltást. A hölgy 1920. augusztusában született, tősgyökeres mezőberényi és korához képest ma is jól tartja magát, napi egy szem gyógyszert szed.

A Mezőberényi Református Szeretetotthon korábban egyébként látogatói konténert alakított ki, hogy annak segítségével biztosítsa a személyes kapcsolattartás lehetőségét a lakók és a hozzátartozók között, akiket a védekezés jegyében üvegfal választ el egymástól a találkozási ponton. Egymást a fal két oldalára telepített mikrofonok segítségével hallhatják. Az újítás gyorsan nagyon népszerűvé vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában