fejlődési potenciál

2021.01.19. 17:29

Mintegy 1,2 milliárd forintból fejlesztik a gyomaendrődi fürdőt

Mindenre kiterjedő fejlesztést hajtanak végre a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kempingben, amelynek keretében csúszdapark épül, bővül a wellness részleg és a parkolók, valamint javul a kempinghez vezető úthálózat is. A felsoroltak mellett gondoskodnak az energiatudatosságról is.

Vásári Erzsébet

20210118 Gyomaendrőd Fejleszteni fogják a Liget Gyógyfürdőt a képen Gera Krisztián vezető fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Mintegy 1,2 milliárd forintból fejlesztik a gyomaendrődi fürdő teljes területét – hangzott el a keddi, Magyar Türisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett online sajtótájékoztatón.

Dankó Béla országgyűlési képviselő a fejlesztés részleteiről elmondta, fontos és örömteli bejelentés a Liget fürdő fejlesztése, hiszen ezáltal a Körösök Völgye turisztikai látnivalói még tovább fejlődhetnek. Hozzátette, az elmúlt évek tapasztalatai szerint a turisták előszeretettel veszik igénybe az itteni szolgáltatásokat, ezért is tartották fontosnak az olyan attrakciók fejlesztését, amik tovább növelhetik a térség vonzerejét.

Gera Krisztián, a fürdő vezetője mutatta a fejlesztés helyszínét /Fotó: Bencsik Ádám/

Ilyen például a gyomaendrődi fürdő is, amihez a kormány 125 millió forint támogatást biztosít a projekt előkészítésére, a megvalósítására pedig közel 1,2 milliárd forintot szavaztak meg.

Ezen összegekből a létesítmény gyógyászati, strand, wellness és kemping része is megújul.

Az országgyűlési képviselőtől megtudtuk, a Liget fürdő már eddig is nagy népszerűségnek örvendett, évi átlag 110 ezer látogatója alapján (kivéve a pandémia időszakában), ami a fejlesztésnek köszönhetően tovább nőhet majd.

Toldi Balázs polgármester kifejtette, a fürdő megújulása az egyik legnagyobb beruházás Gyomaendrőd életében, ezért hatalmas lépést jelent a településnek. Elmondta, a létesítmény a város turisztikai kínálatának egyik szeletét jelenti, és jól kiegészíti a különleges természeti adottságokkal – Hármas-Körös és 16 holtág – rendelkező térséget.

A fürdő ráadásul olyan szolgáltatásokat nyújt, amik által több napon át is kikapcsolódhatnak a városba érkezők.

Mindezeket tovább fejlesztve a jelenleg tervezési folyamatban lévő, reményeik szerint 2022-ben induló projekt keretében csúszdaparkot építenek a strandra, de terveznek éttermet is, valamint a parkolók bővítését és a kempingbe vezető út és a közműhálózat javítását. Létesítenek továbbá egy új uszodamedencét, és apartmanházakat is. Természetesen a felsoroltak mindegyikét energiatudatosan kívánják üzemeltetni, ezért napelemeket szerelnek fel, illetve fűtésre használják majd a meglévő termálkutakat. Az így képződő megtakarításokból pedig hoszzútávon újabb és újabb attrakciókkal bővülhetnek.

Fejlődési potenciált látnak Gyomaendrődben

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese elmondta, mindig örömmel állnak egy egészségturisztikai fejlesztés mellé, hiszen az nem csupán a település életében komoly mérföldkő, illetve minőségi szintugrás, hanem komoly előrelépést jelent a belföldi és nemzetközi forgalom, valamint vendégéjszakák tekintetében is. A számok pedig azt mutatják, hogy van fejlődési potenciál Gyomaendrődben, hiszen tavaly nyáron a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban több mint 11 ezer vendéggel 34 ezret is meghaladó vendégéjszakát láttak a településen, ami annak méretéhez és lakosságszámához viszonyítva nagyon szép turisztikai teljesítmény.

A vezérigazgató-helyettes kitért arra is, hogy 2020-ban a pandémia következtében a belföld lett az új külföld a turizmus tekintetében, és a három nyári hónapban 11,6 millió vendégéjszaka generálódott Magyarországon. Ebből kiindulva idén is jó szezonnak nézhetünk elébe, és a gyomaendrődihez hasonló fejlődések ebben az időszakban ahhoz járulnak hozzá – még az előkészítő munkájuk is -, hogy a turizmus építésében a járványhelyzet végeztével a fürdőkkel és a fürdőtelepülésekkel együtt komoly szintugrást érhessenek el. Az újrainduló turizmus nyertesei pedig azon térségek lesznek, amik meg tudnak újulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában