síkosságmentesítés

2021.01.19. 14:47

Nem okozott fennakadást a hó Békésben

Ismét hóesésre ébredtünk. A reggeli havas utak feladták a leckét még a tapasztalt sofőröknek is. A közutakon a síkosságmentesítés folyamatos volt.

V. N.

20210119 Békéscsaba Havazás Békéscsabán fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

Csóti János, a TAPPE Kft. részlegvezetője lapunknak elmondta, a megyeszékhely útjain nem rendeltek el hókotrást, mentesítést. – Mivel elkezdett melegedni a levegő, ezért nem volt szükség kivonulásra. Ez egyedül csak akkor változhat, ha esetleg éjszaka beáll az ónos eső – osztotta meg velünk a TAPPE Kft. részlegvezetője.

A közutakon viszont szükség volt hómentesítésre. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője kiemelte, kedden 28, sószóróval felszerelt kombinált tehergépjárművel és 40 munkavállalóval végeztek síkosságmentesítési munkákat.

Fotó: Bencsik Ádám

– Éjszaka óta 192 tonna sót és 36350 liter kalcium-klorid oldatot használtunk fel, már éjjel megkezdtük a munkákat és még délelőtt is folyamatos volt a síkosságmentesítés – avatott be minket Pécsi Norbert Sándor.

Ugyanakkor Várszegi György tűzoltó főtörzsőrmester, megbízott szóvivő elmondta, a hóesés ellenére közúti baleset nem történt kedden az utakon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában