jelkép

2021.01.08. 15:52

Megrongálták az Angyalos kutat Békéscsabán

Megrongálták a békéscsabai Angyalos kutat. Az elkövetőt elfogták, az önkormányzat feljelentést tett az ügyben.

A Petőfi liget hangulatos, szép, virágokkal ékesített tere a csabaiak egyik közkedvelt pihenőhelye, ahol mindig jól esik a szemnek a város egyik jelképének számító Angyalos kútban gyönyörködni – írta Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter.

– Megdöbbenéssel fogadtam korábban a hírt, hogy egy fiatalember felmászott a díszkútra és a műkőből készült kútöböl, nem bírva a testsúlyát, leszakadt. Borzasztó, hogy egyesek mennyire nem törődnek a városunk értékeivel. A díszkutat megrongáló fiatalembert a rendőrség elfogta és az önkormányzat rendőrségi feljelentést tett a károkozás miatt.

Fotók: Szarvas Péter Facebook-oldal

– Mészáros Attila szobrászművész úr, aki 2001-ben elkészítette az eredeti, 1893-ban készült kút hasonmását szerencsére el tudta vállalni az Angyalos kút helyreállítását, ami az időjárás függvényében április végére fejeződhet be. Kérek mindenkit, vigyázzunk a közösségi értékeinkre, és ha azt tapasztalják, hogy nem rendeltetésszerűen használnak közterületen elhelyezett dísztárgyakat, elemeket, akkor azt mindenképpen jelentsék – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">olvasható Szarvas Péter Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában