szociális központ

2021.01.15. 14:15

Kívül-belül felújították a műemléki épületet Mezőhegyesen

A szociális alapszolgáltatás infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Mezőhegyesen elnevezésű program keretében mintegy 90 millió forintból megújult a Kossuth utcai szociális központ.

Cs. I.

A TOP-os pályázaton elnyert 60 millió forint mellett az önkormányzat saját költségvetéséből közel 30 millió forintot áldozott a házi segítségnyújtásnak, a családsegítő szolgálatnak, az idősek klubjának, a gyermekvédelmi szolgálatnak, a jogsegélyszolgálatnak és a pszichológiai tanácsadásnak helyet adó épület korszerűsítésére.

A műemléki épület régen megérett a renoválásra /Fotó: BMH/

A projekt lezárásáról Jeszenka Zoltánné intézményvezető tájékoztatta Pap István Tibor polgármestert. Ahogy azt az önkormányzat közösségi oldalán megosztották, a beruházás során a volt főépítész villájában megtörtént a fűtésrendszer cseréje, a nyílászárók felújítása, a belső terek festése. Új konyhatechnikai eszközöket szereztek be. Valamint mozgássérültek közlekedését segítő liftet szereltek be, a szociális helyiségeket akadálymentesítették. A műemléki védelem alatt álló épület homlokzatát renoválták, a mellette lévő parkot is rendezték.

A járványügyi intézkedések miatt jelenleg az intézmény nem fogad ügyfeleket, de amint enyhülnek a pandémiás korlátozások, a szépkorú ellátottak nemcsak egy patinás, régi, de felújított, korszerű és kulturált intézményben vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában