nincs üresjárat

2020.12.02. 16:33

Online segíti a képzéseket a megyei iparkamara

A szakképzési reform gyakorlati megvalósítása, valamint az eddig megszokott feladatok így év vége felé sem hagynak üresjáratot a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályának – vonta meg az év végi mérleget Mészárosné Szabó Anna, a szakképzési osztály vezetője. A szakképzési osztály már készül a jövő évre, illetve egy online konferenciával is készül.

B. O.

Fotó: Rosta Tibor

– Szervezünk egy online pályaorientációs konferenciát, ahová ismét olyan témákat viszünk, amelyekről Békés megyében eddig máshol még nem hallhattak sem a gyerekek, sem a szüleik, de úgy gondoljuk, hogy még a pedagógusaiknak is tudunk újat mutatni – részletezte Mészárosné Szabó Anna.

Mészárosné Szabó Anna mérlegelte az évet /Fotó: BMKIK/

Elmondta: zajlik a következő tanév ágazati beiskolázási tervezése, indulnak a szakképző intézményekkel az egyeztető tárgyalások, ahol már nem csak az ágazatok, hanem a keretszámok is terítékre kerülnek. Mindehhez megkérdezték a cégeket, akik munkaerő-piaci információikkal, igényeikkel segítik a munkát.

– Decemberben elkezdtük a vállalkozások ágazatonkénti felkészítését a munkaszerződések megkötésére és elszámolhatóságára. December 16-ig lehet jelentkezni a szakmát tanuló végzős diákoknak a Szakma Kiváló Tanulója, illetve az Országos Szakmai Versenyre, az előrejelzett létszám már meghaladja a hétszáz főt. Bízunk benne, hogy a területi írásbeli elődöntőket személyes jelenléttel tudjuk már végrehajtani – mondta el az osztályvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában